Золотник

Гаряча лінія Сервіс +380677478795

 

Ми в соціальних мережах

 

             

             

             

             

 

 

e-mail: Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

              

 

Ювелірні прикраси слід знімати при виконанні фізичної роботи та заняттях спортом (щоб не подряпати поверхню металу), а також при виконанні домашньої роботи, особливо з використанням миючих засобів, що містять хлор та активний кисень.

 

Вироби із дорогоцінних металів рекомендується знімати під час нанесення косметичних засобів. Не допускайте потрапляння на золоті вироби кремів та мазей, що відбілюють, приготованих на основі ртуті. Ртуть руйнує золото та змінює його колір.

 

Слід знімати ювелірні прикраси перед тим, як приймати лікувальні мінеральні або радонові ванни, а також перед сном.

 

Щоб на золотих виробах не з'явилися темні плями від зіткнення з вологою шкірою, знявши виріб, необхідно протерти його замшею або фланеллю.

 

 

Чищення золотих виробів

 

Йод залишає на золотих виробах темні плями. Їх нескладно видалити, опустивши виріб на 15-20 хвилин у розчин гіпосульфіту, що використовується у фотографії (чайна ложка на склянку води). Потім прикрасу необхідно промити чистою водою та витерти насухо м'якою тканиною.

 

Золоті кулони, сережки, ланцюжки, обручки можна освіжити і повернути їм блиск, опустивши на 2-3 години в підсолоджену воду (чайна ложка цукру на склянку води), а потім протерти м'якою тканиною.

 

У золотих перстнях найбільше пилу накопичується під каменем. Впоратися з цим можна досить просто. На сірник намотується шматочок вати (можна скористатися готовими ватними паличками, що продаються в будь-якій аптеці), змочується в одеколоні, гліцерині або суміші магнезії з нашатирним спиртом, і камінь разом з оправою акуратно протирається зверху та знизу. Потім шматочком фланелі або замші кільце полірується. У жодному разі не чистіть оправу каменю гострими предметами – так її можна пошкодити.

 

Повернути блиск золотим прикрасам можна, відполіровавши їх м'якою повстяною або вовняною тканиною з невеликою кількістю крокусної пасти.

 

 

 

Золоті прикраси без вставок можна ефективно очистити, якщо на короткий час опустити їх у теплий розчин, що складається з 120 г двовуглекислого бікарбонату натрію, 50 г хлорного вапна і 30 г кухонної солі на півлітра води.

 

Бруд із позолоченої поверхні видаляють ватним тампоном, змоченим у скипидарі або етиловому спирті.

 

Для тривалого зберігання не слід розміщувати прикраси в картонних коробках, оскільки сірка, що міститься в картоні, може зробити поверхню золотого виробу чорною.